De hobby rondom kunst houdt over het algemeen niet op bij enkel de aanschaf van de kunst. De kunst dient namelijk ook in topconditie bewaard te worden. Alleen als de kunst in topconditie bewaard wordt zal deze niet in waarde en in kwaliteit dalen. De luchtkwaliteit is een van de factoren die van grote invloed is op de kwaliteit van de kunst. Hoe slechter de luchtkwaliteit is, hoe sneller de kunst ook in kwaliteit achteruit zal gaan. Het is dan ook zaak om de luchtkwaliteit zo goed mogelijk te houden. Benieuwd hoe je dit bewerkstelligt? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Luchtkwaliteit meten

Voordat je overgaat tot de verbetering van de luchtkwaliteit dien je eerst de luchtkwaliteit te meten. Voor hetzelfde geldt is de luchtkwaliteit bijvoorbeeld al goed genoeg. We raden iedereen aan om voor een luchtkwaliteitsmeting een professionele partij in te schakelen. Deze kan exact en gedetailleerd de luchtkwaliteit meten. Aan de hand van deze analyse kun je voor jezelf controleren of de luchtkwaliteit aan verbetering toe is. Een luchtkwaliteitsmeting door een professioneel bedrijf is uiteraard wel aan de dure kant, maar jouw kunstcollectie zal waarschijnlijk nog vele malen duurder zijn. Deze meting is het dus meer dan waard!

Luchtkwaliteit verbeteren

Je kunt de luchtkwaliteit in huis verbeteren door een beter ventilatiesysteem te installeren. Deze zorgt ervoor dat de lucht in de woning vaker ververst wordt. Er zal in dit geval minder stilstaande lucht in de woning zijn. De stilstaande lucht is de lucht waarvan de kwaliteit aan verbetering toe is dus het ventilatiesysteem zal al snel haar vruchten afwerpen. Dit is overigens niet alleen het geval als het gaat om de verbetering van de lucht, maar ook in de verbetering van zichtbare schimmels et cetera in het huis. Denk hierbij aan de reductie van een zwam in huis of een schimmel in huis. Nu zal je deze viezigheid wel weg moeten halen, maar de kans dat deze terugkomen is met een ventilatiesysteem stukken kleiner.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *